BETA VERSION
Connect: Facebook Twitter

Ultherapy: Πρωτοποριακή μέθοδος για πρόσωπο και σώμα

Το Ultherapy είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος, εγκεκριμένη από το FDA, η οποία χρησιμοποιεί υπερήχους για να τονώσει το χαλαρό δέρμα, χωρίς ερεθισμούς και χάσιμο χρόνου.
06.11.2017

Το Ultherapy είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος, εγκεκριμένη από το FDA, η οποία χρησιμοποιεί υπερήχους για να τονώσει το χαλαρό δέρμα, χωρίς ερεθισμούς και χάσιμο χρόνου.

Είναι δε, μια μη επεμβατική μέθοδος, κατά τη διάρκειά της οποίας σύμφωνα με τους ειδικούς, η τεχνολογία επιτρέπει στον γιατρό να βλέπει τις στοιβάδες του δέρματος και των μυών και να στοχεύει – θεραπεύει σε συγκεκριμένα βάθη και κυρίως στα βαθύτερα στρώματα που στηρίζουν την επιδερμίδα, χωρίς να επηρεάζει τις ανώτερες στιβάδες, στοχεύοντας έτσι απευθείας στο πρόβλημα.

Πως γίνεται αυτό;

Το Ultherapy συγκεντρώνει την ενέργεια των υπερήχων, κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, για να τονώσει τη φυσική δημιουργία κολλαγόνου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την σταδιακή τόνωση και την εμφάνιση lifting της επιδερμίδας.

Το κολλαγόνο είναι μια φυσική πρωτεΐνη, η οποία δίνει στο δέρμα ελαστικότητα, τόνωση, το συσφίγγει, προβάλλοντάς τη νεανική του υφή. Μεγαλώνοντας, το κολλαγόνο του δέρματος χάνει την ελαστικότητά του και την ικανότητά του να αντιστέκεται στους παράγοντες που «ρίχνουν» το δέρμα προς τα κάτω. Το Ultherapy αρχίζει να αναδομεί το δέρμα με τη διαδικασία παραγωγής νέου κολλαγόνου.

Εν αντιθέσει με τα lasers που αναφέρονται στις ανώτερες στοιβάδες του δέρματος (λεπτές γραμμές, ρυτίδες κ.λ.π), το Ultherapy ενεργεί βαθιά στο δέρμα υποστηρίζοντας την επιδερμίδα. Είναι δε, εξαιρετικά ασφαλές. Η εφαρμογή του έχει εγκριθεί από το FDA μετά από κλινικές μελέτες και πολλές εφαρμογές σε διάφορους τύπους δέρματος.  Εκτός αυτού, οι υπέρηχοι στην ιατρική, χρησιμοποιούνται με ασφάλεια τα τελευταία 50 χρόνια.

Σχετικά με την εφαρμογή της θεραπείας, η διάρκειά της για όλο το πρόσωπο ανέρχεται στα 45-60 λεπτά, ενώ για μέρος του προσώπου, μπορεί να αγγίξει τα 30 λεπτά. Αν και πρόκειται για μια ανώδυνη θεραπεία, οι υπέρηχοι μπορεί να γίνουν αισθητοί, ανάλογα με την ευαισθησία του ατόμου που υφίσταται τη διαδικασία. Οι ασθενείς αναφέρουν μια απλή ενόχληση, την ώρα που οι υπέρηχοι απελευθερώνονται στο δέρμα. Είναι όμως πρόσκαιρη και είναι σημάδι ότι η θεραπεία γίνεται σωστά. Στο τέλος, μπορεί να υπάρξει μια μικρή ερυθρότητα, η οποία διαρκεί περίπου μια ώρα, και ίσως μια μικρή ευαισθησία στην περιοχή, αλλά είναι παροδικό.

Ο χρόνος αποθεραπείας είναι ανύπαρκτος.

Το  Ultherapy είναι μια καθόλα μη επεμβατική μέθοδος και ως εκ τούτου, δε χρειάζεται κανένας χρόνος αποθεραπείας.  Καθένας μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις ασχολίες του και δεν απαιτούνται ιδιαίτερες προφυλάξεις.

Όσον αφορά σε ποιους απευθύνεται, καλοί «υποψήφιοι» είναι αυτοί οι οποίοι αισθάνονται το δέρμα τους χαλαρό, να έχει χάσει δηλαδή το σφρίγος του. Λαιμός, βλέφαρα, λεπτές γραμμές κοντά στα μάτια, είναι κάποιες περιοχές που το Ultherapy βρίσκει εφαρμογή. Παρόλο που το Ultherapy δεν αντικαθιστά το χειρουργικό lifting, για πολλούς ανθρώπους που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ψυχολογικά ή ακόμα και οικονομικά μια τέτοια επέμβαση, είναι η λύση στο «πρόβλημά» τους, γρήγορα, αναίμακτα, και με χαμηλό κόστος.

Τα αποτελέσματα δε, εμφανίζονται αργά, αλλά σταθερά. Στην αρχή, μπορεί να υπάρξει ένα μικρό δείγμα αλλαγής, αλλά το τελικό αποτέλεσμα σύσφιξης και τόνωσης, θα παρουσιαστεί μετά από 2-3 μήνες, καθώς το «παλιό» κολλαγόνο αντικαθιστάται με το καινούργιο. Καθώς αυτή η εσωτερική διαδικασία συνεχίζεται, το δέρμα ανανεώνεται συνεχώς μέχρι τους 6 μήνες.

Το δέρμα παραμένει ανανεωμένο και σφριγηλό ακόμα και μετά από ένα χρόνο.

Δυστυχώς όμως, το δέρμα συνεχίζει τη φυσική διαδικασία της γήρανσης. Ως εκ τούτου, η θεραπεία του Ultherapy θα πρέπει να επαναληφθεί κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον. Φυσικά, όπως είναι κατανοητό, ο χρόνος επανάληψης της θεραπείας, διαφέρει ανάλογα με τον τύπο δέρματος.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ