BETA VERSION
Connect: Facebook Twitter

Συνήθειες που προκαλούν την πρόωρη γήρανση του δέρματος

Καθημερινές συνήθειες που δεν το καταλαβαίνουμε, αλλά επιδρούν αρνητικά στη νεανική όψη του δέρματός μας.
02.04.2015

Η πρόωρη γήρανση του δέρματος οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην υπέρμετρη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και στο κάπνισμα. Ωστόσο υπάρχουν και άλλες καθημερινές συνήθειες που δεν το καταλαβαίνουμε, αλλά επιδρούν αρνητικά στη νεανική όψη του δέρματός μας. Διαβάστε τις συμβουλές που ακολουθούν και λάβετέ τες υπόψιν σας για να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό και σφριγηλό για περισσότερο.

1. Eίστε υπερβολικά αδύνατη

Ε ναι, τα λίγα κιλά δεν ομορφαίνουν πάντα, όσο παράξενο και αν μας ακούγεται αυτό. Η απώλεια του λίπους του προσώπου προκαλεί τη χαλάρωση του δέρματος και ισχνή, ώριμη όψη. Η απότομη απώλεια κιλών ή και οι συνεχείς αυξομειώσεις του βάρους τεντώνουν το δέρμα και το κάνουν πιο χαλαρό, με αποτέλεσμα να φαίνεται πιο ώριμο από ότι πραγματικά είναι. Διατηρήστε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα ακολουθώντας μία ισορροπημένη διατροφή και άσκηση και μην ξεχνάτε την ενυδάτωση του προσώπου σας.

2. Τρίβετε τα μάτια σας

Τρίβετε, τραβάτε και τεντώνετε το δέρμα γύρω από τα μάτια πολλές φορές μέσα στη μέρα δίχως να συνειδητοποιείτε τι κάνετε στο (ούτως ή άλλως) ντελικάτο αυτό σημείο του προσώπου, με αποτέλεσμα το δέρμα να χαλαρώνει και να σχηματίζει τις γνωστές «σακούλες» κάτω από τα μάτια. Την επόμενη φορά που θα μακιγιαριστείτε, θα αισθανθείτε φαγούρα ή θα πάτε να βάλετε τους φακούς επαφής σκεφτείτε το καλά πριν τεντώσετε ή τρίψετε το δέρμα.

3. Ελλειπής ύπνος

Ο ύπνος μας είναι απαραίτητος για να έχουμε ενέργεια, συγκέντρωση και να ανταποκρινόμαστε επιτυχώς στην πνευματική εργασία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας το δέρμα αναπλάθεται, ενώ η διαφορά που έχει στο pH του και στην κυκλοφορία του αίματος επιτρέπει την καλύτερη απορρόφηση και δράση των αντιγηραντικών προϊόντων.

4. Κοιμάστε στο πλάι

Η εμβρυακή στάση μπορεί να είναι η πιο άνετη, ωστόσο ζημιώνει το δέρμα σας στην περιοχή του προσώπου και του ντεκολτέ. Πιέζοντας το πρόσωπο στο μαξιλάρι επί οκτώ ώρες ημερησίως για χρόνια, προκαλείται χαλάρωση στο δέρμα και εμφάνιση ρυτίδων.

5. Πίνετε με καλαμάκι

Χρησιμοποιείτε καλαμάκι για να πιείτε τον καφέ σας ή αναψυκτικά; Καλό θα είναι να σταματήσετε αυτήν τη συνήθεια, η οποία υπόσχεται να σας «φορτώσει» την περιοχή γύρω από το στόμα με ρυτίδες που θα έχει προκαλέσει η μυϊκή σύσπαση ενώ πίνετε το ρόφημά σας χρησιμοποιώντας το καλαμάκι.

6. Βασίζεστε στο makeup για αντιηλιακή προστασία

Πολλά προϊόντα makeup υποστηρίζουν πως περιέχουν αντιηλιακά φίλτρα, ωστόσο δεν επαρκούν για την προστασία του δέρματος από την καταστρεπτική δράση της ηλιακής ακτινοβολίας. Καθιερώστε τη χρήση αντιηλιακού ακόμα και τον χειμώνα και τις μέρες με συννεφιά για να προστατέψετε όχι μόνο το δέρμα σας από ρυτίδες και κηλίδες, αλλά και την υγεία σας από εγκαύματα και καρκίνο του δέρματος.

7. Περιορίζετε το ενδιαφέρον σας αποκλειστικά στις ρυτίδες

Οι ρυτίδες δεν είναι οι μόνες που αλλοιώνουν την όψη του δέρματος. Τα μαύρα στίγματα και οι διχρωμίες του δέρματος μπορούν να δώσουν την εντύπωση πρόωρα γηρασμένου δέρματος.

8. Αγνοείτε τα χέρια και τον λαιμό σας

Σπάνια ο λαιμός και τα χέρια απολαμβάνουν της προσοχής μας και για αυτό είναι τα πρώτα σημεία πάνω μας που δείχνουν πιο ώριμα από το υπόλοιπο δέρμα μας. Φροντίστε τα ενυδατώνοντάς τα καθημερινά, όπως ακριβώς κάνετε και με το πρόσωπό σας.

9. Ξεχνάτε τα γυαλιά ηλίου

Επαναλαμβανόμενες κινήσεις όπως οι γκριμάτσες, το γέλιο και το συνοφρύωμα προκαλούν τον σχηματισμό γραμμών και ρυτίδων. Επιπλέον η έκθεση στον ήλιο προκαλεί τη μείωση της παραγωγής κολλαγόνου στο ήδη λεπτό δέρμα της περιοχής γύρω από τα μάτια και την πρόωρη γήρανσή του.

10. Χρησιμοποιείτε σαπούνι για τον καθαρισμό του προσώπου

Οι γιαγιάδες μας μπορεί να ορκίζονταν στην αποτελεσματικότητα του σαπουνιού, ωστόσο το σαπούνι συχνά περιέχει δραστικά συστατικά που αποσκοπούν στον καθαρισμό του δέρματος, τα οποία το απογυμνώνουν από τα φυσικά του έλαια και το ξηραίνουν. Παρότι η ξηρή επιδερμίδα δεν προκαλεί ρυτίδες, εντούτοις τις καθιστά πιο ευδιάκριτες. Επιπλέον το ξηρό δέρμα δεν μπορεί να αυτοπροστατευτεί από αλλεργιογόνα και εισβολείς όπως είναι τα βακτήρια και οι ιοί.

Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από τον ιστότοπο lifescript.com .

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ