BETA VERSION
Connect: Facebook Twitter

Η σοκολάτα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διάγνωσης κολπικής μαρμαρυγής

Σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, η κατανάλωση σοκολάτας, μέχρι κάποιο όριο βέβαια, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διάγνωσης κολπικής μαρμαρυγής. Ύστερα από την …
26.05.2017

Σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, η κατανάλωση σοκολάτας, μέχρι κάποιο όριο βέβαια, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διάγνωσης κολπικής μαρμαρυγής.

Ύστερα από την ανάλυση στοιχείων 55.5οο ατόμων από 50 έως 64 ετών διαπιστώθηκε πως όσοι κατανάλωσαν περισσότεροι σοκολάτα, ωστόσο με κάποιο όριο, τόσο λιγότερες πιθανότητες είχαν να εμφανίσουν κολπική μαρμαρυγή. Συγκεκριμένα, όσοι κατανάλωναν από δύο έως 6 μερίδες την εβδομάδα μείωναν τον κίνδυνο κατά μέσο όρο 20%, όσοι κατανάλωσαν μία μερίδα την εβδομάδα κατά 17% και όσοι κατανάλωναν μία έως τρεις μερίδες το μήνα μείωναν τον κίνδυνο κατά 10%.

«Η κατανάλωση με μέτρο, ιδίως της μαύρης σοκολάτας, μπορεί να αποτελεί μια υγιεινή επιλογή», δήλωσε η Ελίζαμπεθ Μοστόφσκι, επικεφαλής της έρευνας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ