BETA VERSION
Connect: Facebook Twitter

Αυξημένος ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου με την υπερκατανάλωση κόκκινου κρέατος

Μολονότι το κόκκινο κρέας βρίσκεται ψηλά στη διατροφική πυραμίδα, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη η υπερκατανάλωσή του όχι μόνο δεν κάνει καλό, αλλά αυξάνει …
18.05.2017

Μολονότι το κόκκινο κρέας βρίσκεται ψηλά στη διατροφική πυραμίδα, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη η υπερκατανάλωσή του όχι μόνο δεν κάνει καλό, αλλά αυξάνει και τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από εννέα διαφορετικές παθήσεις.

Τόσο το επεξεργασμένο, όσο και το μη επεξεργασμένο κόκκινο κρέας –μοσχάρι, αρνί, χοιρινό– συμβάλλει στην αύξηση του κινδύνου θανάτου από καρκίνο, καρδιοπάθεια, αναπνευστική πάθηση, εγκεφαλικό, διαβήτη, λοιμώξεις, Αλτσχάιμερ, νεφροπάθεια και ηπατοπάθεια.

Έπειτα από έρευνα που διεξήχθη από ερευνητές του τμήματος Επιδημιολογίας και Γενετικής του Καρκίνου του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ σε πάνω από 536.000 ανθρώπους ηλικίας 50 έως 71 ετών, με τη συσχέτιση της διατροφής και της υγείας τους για 16 έτη, διαπιστώθηκε ότι κατά 26% μεγαλύτερη πιθανότητα θανάτου από τις παραπάνω παθήσεις είχαν όσοι έτρωγαν περισσότερο κόκκινο κρέας.

Αντιθέτως, όσοι έτρωγαν περισσότερο λευκό κρέας είχαν κατά 25% λιγότερες πιθανότητες πρόωρου θανάτου από εκείνους που έτρωγαν λιγότερο λευκό κρέας.

Επομένως, όσοι έτρωγαν παραπάνω κόκκινο κρέας αύξαναν τον κίνδυνο θανάτου από τις παραπάνω παθήσεις, ενώ όσοι έτρωγαν περισσότερο λευκό κρέας μείωναν τον κίνδυνο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ