BETA VERSION
Connect: Facebook Twitter

Απαλά πόδια σε 4 βήματα

Τίποτα δεν είναι πιο αντιαισθητικό από τα παραμελημένα, ξηρά και κακώς αποτριχωμένα πόδια .
13.04.2015

Τίποτα δεν είναι πιο αντιαισθητικό από τα παραμελημένα, ξηρά και κακώς αποτριχωμένα πόδια που ξεπροβάλλουν κάτω από φούστες και σορτς. Ενόψει του καλοκαιριού που πλησιάζει, διαβάστε και πάρτε ιδέες για να εξασφαλίσετε όμορφα και απαλά πόδια.

1) Αποτρίχωση

Κερί, χαλάουα, ξυράφι, λέιζερ, αποτριχωτικές συσκευές, οι επιλογές είναι πολλές και καλύπτουν κάθε περίπτωση.

Το κερί είναι από τις πιο γνωστές μεθόδους αποτρίχωσης και μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε σημείο του σώματος. Μπορείτε να απευθυνθείτε αρχικά σε μία αισθητικό και όταν αισθανθείτε πιο άνετα με το κερί, να συνεχίσετε τη μέθοδο στο σπίτι οι ίδιες. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ζεστό ή κρύο κερί σε λωρίδες, ακόμη και κερί τύπου roll-on.

Η αποτρίχωση με λέιζερ καταστρέφει τον κάθε θύλακα τρίχας και είναι ασφαλής για χρήση σε όλο το σώμα. Συχνά δεν απαιτούνται παραπάνω από 8-10 συνεδρίες για να ολοκληρωθεί η θεραπεία κι ενώ μπορεί να είναι ακριβή, είναι ο ευκολότερος τρόπος να αφαιρεθεί οριστικά η ανεπιθύμητη  τριχοφυΐα.

Το ξύρισμα είναι ο πιο γρήγοεος και απλός τρόπος αποτρίχωσης. Προτιμήστε να χρησιμοποιείτε ξυραφάκια ειδικά σχεδιασμένα για γυναίκες, με κεφαλή που είναι εύκαμπτη και αγκαλιάζει το δέρμα σε κάθε σημείο. Έτσι μειώνονται οι πιθανότητες κοψίματος ή δημιουργίας πληγών. Προτείνεται η χρήση αφρού ή λαδιού για να γίνει πιο εύκολα και ανώδυνα το ξύρισμα. Μην αμελείτε την ενυδάτωση του δέρματος αμέσως μετά το ξύρισμα. Στα μείον της μεθόδου είναι η μικρής διάρκειας αποτελεσματικότητά της, μιας και το άψογο αποτέλεσμα που προσφέρει δεν διαρκεί για παραπάνω από μία μέρα.

Οι αποτριχωτικές μηχανές ξεριζώνουν κάθε μία τρίχα χωριστά χρησιμοποιώντας μία σειρά από περιστρεφόμενα τσιμπηδάκια. Απομακρύνοντας την τρίχα από τη ρίζα της, γίνεται όλο και πιο λεπτή με τον καιρό, με αποτέλεσμα τα πόδια να μένουν πιο απαλά για περισσότερο καιρό. Ωστόσο, οι αποτριχωτικές μηχανές είναι ιδιαίτερα επίπονες και μπορεί να προκαλέσουν την εσωτερική ανάπτυξη της τρίχας. Μουλιάστε τα πόδια σας σε ζεστό νερό πριν τη χρησιμοποιήσετε για να μειώσετε τον πόνο και καθιερώστε την απολέπιση για να απεγκλωβίσετε κάθε παγιδευμένη τρίχα και να αποφύγετε την εσωτερική της ανάπτυξη.

2) Απολέπιση

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο αποτρίχωσης που θα επιλέξετε, η απολέπιση του δέρματος είναι καθοριστικής σημασίας για να είναι τα αποτελέσματα ικανοποιητικά. Μπορείτε να ετοιμάσετε το δικό σας φυσικό απολεπιστικό προϊόν χρησιμοποιώντας ως συστατικά υλικά από την κουζίνα σας. Γεμίστε ένα βάζο με αλάτι ή με ζάχαρη και προσθέστε αρκετό ελαιόλαδο μέχρι να δημιουργηθεί μία ομοιόμορφη πάστα. Απλώστε την πάστα σε καθαρό δέρμα, κάντε μασάζ με απαλές κινήσεις και ξεπλύντε με ζεστό νερό. Μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε ράσπα και ελαφρόπετρα για τις φτέρνες, λούφα, φυσικά σφουγγάρια ή ακόμα και να κάνετε μασάζ στο δέρμα με μία χούφτα σόδα μαγειρικής και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

3) Ενυδάτωση

Μετά την απολέπιση είναι σημαντικό να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας. Τα συμβατικά ενυδατικά προϊόντα του εμπορίου μπορεί να κάνουν καλή δουλειά, όμως συχνά περιέχουν χημικά και τοξικά συστατικά, τα οποία μακροπρόθεσμα θα βλάψουν το δέρμα σας. Φυσικά ενυδατικά προϊόντα, όπως το λάδι καρύδας, το βούτυρο Shea, το βούτυρο κακάο και το κερί μέλισσας είναι μακράν πιο υγιεινά και φιλικά προς το δέρμα σας.

4) Λάμψη και χρώμα

Αφού έχετε περιποιηθεί τα πόδια σας στην εντέλεια, ήρθε η ώρα να προσθέσετε λίγο χρώμα. Τα χρυσαφένια, ηλιοκαμένα πόδια πάντα δείχνουν υπέροχα και υπάρχουν πολλοί ασφαλείς τρόποι να αποκτήσετε την όψη αυτή, δίχως να εκτεθείτε στον κίνδυνο της βλαβερής για την υγεία  ακτινοβολίας UVA. Χρησιμοποιήστε προϊόντα αυτομαυρίσματος σε μορφή σπρέι. Είναι πολύ διαδεδομένα τόσο για την ευκολία που προσφέρει η εφαρμογή τους, όσο και για το ικανοποιητικό αποτέλεσμα που προσφέρουν. Πάντε να επιλέγετε υψηλής ποιότητας προϊόντα για να αποφύγετε την αποτυχία να αποκτήσετε ένα ακαλαίσθητο πορτοκαλί χρώμα που θα σας συντροφεύει για μέρες.

 

Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από τον ιστότοπο en.amerikanki.com .

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ