BETA VERSION
Connect: Facebook Twitter

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών – Patients in Power 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, εκπρόσωποι δεκάδων οργανώσεων ασθενών από όλη την Ελλάδα συζητούν με όλους τους εταίρους στην Υγεία
06.11.2014

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, εκπρόσωποι δεκάδων οργανώσεων ασθενών από όλη την Ελλάδα συζητούν με όλους τους εταίρους στην Υγεία (Πολιτεία, γιατρούς, νοσηλευτές, τεχνολόγους, ερευνητές, φαρμακοποιούς, βιομηχανία υγείας, ακαδημαϊκούς, διοικητές νοσοκομείων, ασφαλιστικούς φορείς κ.ά.), με στόχο την ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων στον χώρο της υγείας, την αξιολόγηση των πολιτικών υγείας που υλοποιούνται ως προς την αξία τους για τους ασθενείς και την προαγωγή της υγείας εν γένει, αλλά και τη διατύπωση προτάσεων για μείζονα ζητήματα που αφορούν τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Το συνέδριο διοργανώνεται την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Νοεμβρίου στο Divani Caravel Hotel από την Boussias Communications σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή που αποτελείται από μέλη ΔΣ Συλλόγων Ασθενών και από εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας. Τελεί  δε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

H έναρξη του συνεδρίου θα γίνει από τον Αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί ως ομιλητές, μεταξύ άλλων, οι: Prof. WimVanLerberghe (HeadHealthReformSupportProgramme, Greece, DivisionofHealthSystemsandPublicHealth, WHOEurope), Βασίλης Κοντοζαμάνης (Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Υγείας), Δημήτρης Λιντζέρης (Πρόεδρος ΕΟΦ), Χρυσόστομος Γούναρης, (Υποδιοικητής 1ης ΥΠΕ, Συντονιστής Πρωτοβουλίας «Υγεία εν Δράσει»), Κωνσταντίνος Φρουζής, (Πρόεδρος ΣΦΕΕ), Θεόδωρος Τρύφων (Πρόεδρος ΠΕΦ), Δρ Άρτεμις Αναγνώστου-Δεδούλη (Γενική Διευθύντρια Κοινωνικής Ασφάλισης), Ελένη Νιαρχάκου (Προϊσταμένη Δ/νσης Αναπηρίας της Εργασίας, ΙΚΑ), Γεώργιος Βήχας (Καρδιολόγος, Υπεύθυνος Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού), Χρήστος Λιονής (Καθηγητής Γενικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας), Βασίλης Κουλουλίας (Επικ. Καθ. Ακτινοθεραπείας-Παν/κό Γενικό Νοσ. Αττικόν), Χρύσα Χρυσοβιτσάνου (Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής ΠΟΑμΣΚ), Μαρία Σδούγκα (Διευθύντρια ΜΕΘ Παίδων, Ιπποκράτειο Νοσ. Θεσσαλονίκης), Δημήτρης Αδαμίδης (Παιδίατρος, Διευθυντής Παιδιατρικού Τμήματος, Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, Εκπρόσωπος ΟΕΝΓΕ), Τάκης Βιδάλης (Επιστημονικός Συνεργάτης της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής) κ.ά.

Workshop: «Βιώσιμες οργανώσεις ασθενών σε εποχή οικονομικής κρίσης»

Το Σάββατο διοργανώνεται στο χώρο του συνεδρίου Workshop με θέμα: «Βιώσιμες οργανώσεις ασθενών σε εποχή οικονομικής κρίσης»

Το workshop είναι δομημένο σε τρεις ενότητες:

  • Στρατηγικός Σχεδιασμός
  • Τεκμηρίωση
  • Επικοινωνία

Οι ενότητες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις  με πρακτικό και εύληπτο τρόπο και πρακτική άσκηση σε ομάδες. Κάθε ομάδα θα ορίσει rapporteur που θα παρουσιάσει στο τέλος της άσκησης τα αποτελέσματα, που θα συζητηθούν στην ολομέλεια.  Σκοπός του workshop είναι οι συμμετέχοντες  να έχουν κατανοήσει τον τρόπο εργασίας για τη σύνταξη στρατηγικού σχεδίου και στρατηγικής επικοινωνίας, να μπορούν να ετοιμάσουν πειστική τεκμηρίωση για την υποστήριξη αιτήματός τους.  Η συμμετοχή σε ομαδικές ασκήσεις με συναδέλφους από διαφορετικούς χώρους και οργανώσεις από άλλες ασθένειες, θα αναπτύξει το πνεύμα συνεργασίας, θα διευκολύνει την ανταλλαγή απόψεων και βέλτιστων πρακτικών, την κατανόηση των σημερινών απαιτήσεων οργάνωσης  συλλόγων ασθενών.

Ομιλητές Workshop θα είναι οι: KarenFacey (EvidenceBasedHealthPolicyConsultant) Μαρία Λαζαρίμου (CEO-Advocate-B-M), Nίκος Κιούσης (Εθνικός Συντονιστής «Let’s Do It Greece»), Γιώργος Καλαμίτσης (Πρόεδρος, Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας»), Καίτη Αποστολίδου (Πρόεδρος ΔΕ.ΔΙ.ΔΙ.ΚΑ.-Διασωματειακή Επιτροπή για τη Διεκδίκηση Δικαιωμάτων των Ασθενών με Καρκίνο, Aντιπρόεδρος της ECPC-European Cancer Patient Coalition).

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ