BETA VERSION
Connect: Facebook Twitter

Οι 8 συνήθειες που σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη

Υπάρχουν πολλές γυναίκες που μοιάζουν μεγαλύτερες από την ηλικία τους και δεν μπορούν να καταλάβουν σε τι οφείλεται αυτό. Οι επιστήμονες βρήκαν την απάντηση στο ερώτημα αυτό και μας παραθέτουν τις 8 συνήθειες των γυναικών που τους προσθέτουν χρόνια.
24.09.2014

Υπάρχουν πολλές γυναίκες που μοιάζουν μεγαλύτερες από την ηλικία τους και δεν μπορούν να καταλάβουν σε τι οφείλεται αυτό. Οι επιστήμονες βρήκαν την απάντηση στο ερώτημα αυτό και μας παραθέτουν τις 8 συνήθειες των γυναικών που τους προσθέτουν χρόνια.

1)     Τα βραδινά σνακ

Ο λόγος για τον οποίον τα βραδινά σνακ μπορεί να σας κάνουν να μοιάζετε μεγαλύτερες είναι επειδή η κατανάλωση υδατανθράκων και ζάχαρης, έχει ως αποτέλεσμα την απότομη αύξηση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, εξηγεί η Δρ.WhitneyBowe. Τα μόρια ζάχαρης που ταξιδεύουν στο αίμα σε όλα τα κύτταρα του σώματός μας, συνδέοντας τα λίπη και τις πρωτεΐνες. Όταν αυτή η ζάχαρη συνδεθεί με το κολλαγόνο (την πρωτεΐνη που δίνει στο δέρμα μας την ελαστικότητά του) χωρίς την παρουσία κάποιου ενζύμου,   προκαλώντας ρυτίδες.

2)     Η προπόνηση στο γυμναστήριο

Επειδή όταν αθλούμαστε το δέρμα του προσώπου μας κάνει συσπάσεις, οι ρυτίδες είναι πιθανόν να εμφανιστούν στα σημεία που συνοφρυώνουμε όταν κάνουμε γυμναστική. Για την αποφυγή αυτού, εστιάστε την προσοχή σας στην αναπνοή, καθώς όταν έχετε την προσοχή σας στην αναπνοή, είναι δύσκολο να κάνετε γκριμάτσες.

3)     Η κοτσίδα σας

Το να μαζεύετε συνεχώς τα μαλλιά σας ψηλά, μπορεί να σας κάνει να μοιάζετε μεγαλύτερη καθώς σύμφωνα με ερευνητές γίνεται υποχώρηση της τριχοειδούς γραμμής, μεγαλώνοντας το μέτωπό σας.

4)     Το ότι δεν τρώτε λίπος

Ναι ναι… καλά ακούσατε. Η απόφασή σας να τρώτε υγιεινά και να αποφεύγετε το λίπος, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην εικόνα σας καθώς, το λίπος κάνει το δέρμα πιο ανθεκτικό στο σπάσιμο και σε άλλες περιστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε κοκκινίλες, ακμή και άλλες δερματικές παθήσεις. Για αυτό τον λόγο μην ελαττώσετε την κατάποση φαγητών πλούσιων σε Ω3 λιπαρά.

5)     Τα συμπληρώματα διατροφής σας

Ενώ η δια στόματος λήψη συμπληρώματων όπως η βιταμίνη Ε και CoQ10 μπορεί να έχει αντιγηραντικά οφέλη, είναι δυνατόν να έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα λόγω υπερβολής. Λαμβάνοντας διάφορα αντιγήραντικά προϊόντα ομορφιάς ταυτόχρονα, μπορεί να κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο και ευάλωτο σε μώλωπες, λέει η Melanie Grossman, κλινική δερματολόγος από το Μανχάταν. Οι ασθενείς έρχονται  και λένε πως ανησυχούν ότι το δέρμα τους γίνεται όλο και πιο εύθραυστο με την ηλικία αλλά αυτό πραγματικά οφείλεται στον υπερβάλλοντα ζήλο τους να κρατήσουν το δέρμα τους νέο.

6)     Το ότι τρίβετε τα μάτια σας

Εκτός του ότι τρίβοντας τα μάτια σας, ξεκολλάτε βλεφαρίδες και μπορεί να προκαλέσετε λοίμωξη στα από την επαφή των χεριών σας με τα μάτια, με το τρίψιμο μπορεί να προκαλέσετε τραυματισμό της κάτω περιοχής των ματιών, κοκκινίζοντάς την και κάνοντάς την να φαίνεται υπερβολικά κουρασμένη.

7)     Το πρωινό σας

Ενώ τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν βλάβη στα κύτταρα του δέρματος, οι χυμοί και τα smoothies που περιέχουν πολύ φρουκτόζη, μπορεί να προκαλέσουν διαδικασία γλυκοζυλίωσης, που κάνει το δέρμα να φαίνεται κουρασμένο.

8)     Η χρήση αντηλιακού μόνο στο πρόσωπο.

Οι γυναίκες επιτέλους έχουν καταλάβει την σημασία του αντηλιακού και για τις περισσότερες είναι πλέον μια καθημερινή συνήθεια. Παρόλα αυτά, είναι λίγες οι γυναίκες που θυμούνται να βάλουν αντιηλιακό στα χέρια, τα οποία είναι και οι δείκτες της ηλικίας μιας γυναίκας.

 

Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από: oprah.com

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ